ICCS
ICCS
social sciences
economics
sciences
art_architectute
humanities
              humanities
humanities
bar'
Ştiinţele umaniste sunt discipline academice care studiază condiţia umană, folosind metode care sunt în primul rând analitice, critice, sau speculative, spre deosebire de abordările empirice, în principal ale ştiinţelor naturale. Utilitatea cercetării în cadrul disciplinelor umaniste se verifică pe lungă durată, rezultatele acesteia fiind importante pentru societatea în care trăim, deoarece este vorba despre cunoaşterea trecutului, de înţelegerea prezentului, de latura formativă a culturii, esenţiale pentru condiţia omului civilizat şi evoluţia pe plan social şi economic al ţării din care facem parte.

Misiunea facultăţilor de profil umanist din cadrul USH constă în pregătirea de viitori specialişti în domeniile relaţiilor internaţionale, studiilor europene, istoriei şi filosofiei, filologiei, educaţiei fizice şi sportului asigurând acestora şanse reale în competiţia pe piaţa liberă a forţei de muncă, precum şi dezvoltarea activităţii de cercetare ştiinţifică. Corpul profesoral al acestor facultăţi îşi propune să contribuie la stimularea gândirii şi a forţei creatoare a studenţilor, la pregătirea unui personal calificat, cetăţeni activi, responsabili, cu un potenţial ridicat de implicare în dezvoltarea societăţii româneşti, în reprezentarea ei la nivelul Uniunii Europene.


Cercetatorul anului 2017

Lector univ. dr. Valentina Bianchi

• Absolventa a Universitatii Bucuresti, cu lucrarea in franceza despre teatrul absurdului
• Doctor al Universitatii Bucuresti, CESI ( Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii), cu un studiu comparativ al suprarealismului francez versus suprarealismul belgian de expresie francesa
• Ca specialista a literaturii franceze de secol XX (in principal poezie si teatru), precum si a studiilor francofone ( belgiene), ea este autorul unor numeroase articole despre literatura si arta contemporana (Samuel Beckett, Eugen Ionescu, Paul Nougé, Claire Lejeune, fenomenul avangardei, etc.)
• A obtinut recent mai multe burse la Muzeul Arhivelor Literaturii, Bruxelles, oferite de Wallonie-Bruxelles International, Ministerul Comunitatii Franceze din Belgia, in scopul de a studia literatura contemporana franceza si belgiana.
• Este co-autoare (cu Savin Bratu, Ion Braescu, Elena Brateanu si altii) al dictionarului enciclopedic Dictionar de scriitori francezi , editura Polirom, 2012, sub coordonarea lui Angela Ion, cu articole despre teatrul francez.
• Autoare a Paul Nougé, René Magritte, L’objet bouleversant, editura Presses Interuniversitaires Européennes (P.I.E) Peter Lang, Bruxelles, 2015
• Membra a Asociatiei Europene de Studii Francofone(AEEF)