USH cerc facebook Linkedin twitter USH research

Cercetatorului anului

     Luna: January , Domeniul: ECONOMICS
Jelev Viorica

In perioada 12-16 noiembrie 2012, la Hotel Howard Johnson din Bucuresti, am participat la a 11-a editie, Zilele Biz, cel mai mare eveniment business-to-business din Romania. Acest eveniment de referinta in mediul de afaceri romanesc, mi-a oferit sansa de a cunoaste, in fiecare dintre cele cinci zile cat a durat evenimentul, personalitati din cate un domeniu de business:

Ziua 1- Antreprenoriat - am intalnit antreprenorii “cu valoare adaugata”, nume grele care conduc afaceri romanesti de succes cu prezenta internationala si am aflat care sunt resorturile psihologice, cum si ce trebuie schimbat in gandire, comportament si actiune pentru a ne programa pentru reusita.

Ziua 2- Inovatie – am descoperit cele mai noi tehnologii care diferentiaza leaderii sectorului IT si am gasit noile surse ale inovatiei, ne-capitalizate suficient inca: consumatorii. Am audiat studii de caz atat din corporatii cu strategie inovativa cat si din randul start-up-urilor ingenioase, care compenseaza lipsa resurselor financiare cu idei creative.

Ziua 3 – Management- la acesta sectiune am gasit raspunsul la cea mai actuala dilema a managerilor - Supravietuire pe termen scurt vs sustenabilitate pe termen lung - alaturi de consultanti si top manageri

Ziua 4- CSR- In Ziua Responsabilitatii am aflat de ce si cum trebuie readuse in prim-plan proiecte de dezvoltare durabila, prin studii de caz despre sustenabilitate, strategii si concepte noi care urmeaza sa fie implementate

Ziua 5- Media si Marketing- Am audiat rapoarte speciale bazate pe studii exclusive de piata, keynote speech de la cateva dintre cele mai influente personalitati culturale, reuniunea celor mai talentati oameni de comunicare romani.

Audienta evenimentului a fost specializata pe fiecare zi, reunind cca 2500 top si middle manageri, antreprenori, specialisti in comunicare, consultanti, investitori, reprezentanti ai oficialitatilor si ONG-urilor, decision makeri si reprezentanti ai media. Read more...



     Luna: March , Domeniul: ECONOMICS
Jelev Viorica
Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale
Pe 27 feb.2013, a participat la prima editie a Conferintei Retail Revolution, eveniment dedicat strategiilor de retail de succes care au ajutat magazinele sa se reinventeze si sa se extinda chiar si in perioada de recesiune. Evenimentul a fost moderat de Marta Usurelu, Redactor- Sef la Revista Biz. S-a discutat cum s-a modificat harta retailului prin adaptarea la nevoile shopperului upgradat din Romania. La eveniment au participat principalii jucatori care au mizat pe extindere in ultimii ani si au reusit. Evenimentul a reunit lideri ai industriei, persoane de decizie dar si specialisti in marketing si advertising din cadrul marilor branduri prezente pe piata din Romania. Persoanele prezente au avut oportunitatea de a discuta despre provocarile si trendurile existente in acest domeniu in anul care abia a inceput.
Pe 5 martie, in aceeasi locatie a hotelului Howard Johnson, amparticipat la workshopul Social Media Summit. Workshopul reprezinta editia Social media ca Inovatie in media din cadrul programului Conferinta Nationala a presei din Romania si face parte din proiectul Antreprenoriat si inovatie in mass media, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Daca anul 2012 a fost unul al Facebook, iar retelele sociale au ocupat prima pozitie in topul canalelor de promovare, 2013 promite o serie de schimbari demne de luat in calcul. Pe o piata ce numara aproape 3 milioane de cititori de bloguri si mai mult de 5,6 milioane utilizatori de Facebook in Romania, business-urile vad tot mai clar alternativa la bugetele imense cheltuite pe campanii traditionale de advertising. Social Media devine amplificatorul interactiunii consumatorilor cu brandurile si mediul preferat de transmitere si comunicare a experientei de brand.
Dintre invitati s-au remarcat personalitati ale domeniului precum:
  • Luiz Moutinho, Foundation Chair of Marketing, Founding Editor-in- Chief, Journal of Modelling in Management (JM2), Adam Smith Business School, University of Glasgow
  • Michael Koch, Founder and Chief Executive Officer Catalyst Group
  • Alexandru Negrea, Social Media Manager, BCR,
  • Daniel Enescu, Co-Owner, Daedalus Group
Si de aceasta data, moderator a fost Marta Usurelu, Redactor Sef, revista Biz


     Luna: December , Domeniul: ECONOMICS
Daniela Pasnicu

Activitate de cercetare in anul univ. 2012-2013:

Articole

  • (2012) Daniela Pasnicu, Gabi Tudose, The Role of the work force skills in a innovation process in a flexicurity culture– The Romanian case study, International Conferince in Engineering&Business Education, Innovation and Entrepreneurship, Sibiu, Romania,http://www.cedc.ro/conf.brcee/media/Conference%20program/Program_Conferinta_2012.pdf, ISBN 978-606-12-0369-7, ISSN 1843-6730;

    Studiu publicat

    • (2012) Daniela Pasnicu (coautor), Studiu privind segregarea de gen pe piata muncii, elaborat în cadrul proiectului Profeminantrep-promovarea egalitatii de sanse în antreprenoriat, Editura Fundatiei România de Mâine, http://www.profeminantrep.ro/uploads/STUDIU_PRIVIND_SEGREGAREA_DE_GEN_PE_PIATA_MUNCII.pdf
    • Proiecte de cercetare
      1. (Director de proiect),Sistem integrat de management al fluxurilor migratiei lucratorilor în vederea gestionarii adecvate a migratiei economice, finantare prin Planul sectorial, contract nr.3/11.06.2012, contractor INCSMPS, beneficiar MMFPS.
      2. (Expert pe termen scurt), lector în cadrul Seminariilor Regionale de Informare din cadrul Proiectului Securitateasi sanatatea în munca, o premisa pentru competitivitate, în perioada 2012-2013, http://ssm-competitivitate.inpm.ro/ Organizatori Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Protectia Muncii Alexandru Darabont Bucuresti, în parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a României, http://ssm-competitivitate.inpm.ro/?page_id=118
      3. (Expert pe termen lung) în proiectul ProFeminAntrep– promovarea egalitatii de sanse în antreprenoriat, POSDRU/97/6,3/S/6424 , FSE. 01.10.2010 -01.09.2012; http://www.profeminantrep.ro/despre-proiect
      Lista de publicatii
      Read more



     Luna: November , Domeniul: SCIENCES

Alina Olteanu

Alina Olteanu este licentiata in Informatica (2003) la Universitatea Bucuresti. A absolvit masterul in Matematica Aplicata (2005) la Universitatea Politehnica Bucuresti si masterul in Informatica (2007) la University of Alabama, Tuscaloosa, SUA. Din 2009 detine titlul de doctor in Informatica, titlu obtinut la University of Alabama, SUA, cu teza \"Network Security: Design, Analysis and Tradeoff Evaluation\". In prezent este lector universitar la departamentul de Matematica si Informatica al Universitatii Spiru Haret din Bucuresti.

Este membra a comitetului editorial al jurnalului ISRN: Sensor Networks si a participat ca evaluator din partea Consiliului National al Cercetarii Stiintifice in competitia de proiecte de cercetare aplicata PCCA 2011.

Principalele domenii de interes stiintific includ retele wireless de senzori, securitate in retele wireless, optimizare in retelistica si criptografie.



     Luna: October , Domeniul: SCIENCES
Conf. univ. dr. Liliana Guran a absolvit Facultatea de Geografie a Universitătii din Bucuresti în anul 1985 si a obtinut titlul de doctor în geografie la Academia Română în 1999, cu lucrarea Studiul geografic al investiţiilor străine din România.

După 1990 a devenit cercetător în cadrul Institutului de Geografie al Academiei Române iar din 2002 a ocupat succesiv posturile de lector universitar si conferentiar la Facultatea de Geografie a Universitătii ”Spiru Haret”.

Activitatea de cercetare desfăşurată de-a lungul unei perioade de 22 de ani se cantonează în domenii precum geografia rurală, geografia socială, cea regională şi cea economică, şi s-a materializat în peste 60 de lucrări apărute în publicaţii de specialitate româneşti şi străine şi în mai mult de 60 de participări la manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale. Studiile efectuate au vizat determinarea caracteristicilor socio-economice ale spaţiului naţional în ansamblul său dar şi ale unor regiuni din România.



     Luna: July , Domeniul: HUMANITIES
Alesandru Dutu
In peisajul istoriografiei românesti, profesorul universitar doctor Alesandru Duţu ocupă un loc aparte, fiind unul dintre cei mai reputati specialisti români in domeniul istoriei militare.
Mai multe detalii

     Luna: June , Domeniul: SOCIAL
Elena-Claudia Rusu (n. 1973)
Este absolventa a Facultatii de Sociologie-Psihologie a Universitatii Spiru Haret si are o dubla licenta in psihologie si sociologie la Universitatea Bucuresti, Facultatea Sociologie, Psihologie si Pedagogie (1998).
In anul 2008 obtine titlul de Doctor in psihologie cu o lucrare inedita pe tema psihoterapiei prin film si lanseaza termenul de \"filmoterapie\". Prima parte a tezei a fost publicata in cadrul lucrarii Psihologie si Cinematografie. Functiile psihosociale ale filmelor (2008).
A mai publicat: Societate si diversitate culturala (2004), Psihologie cognitiva (2007) si Curente noi in psihologie. Introducere in analiza tranzactionala (2010).
Din 1998 si pâna in prezent preda ca lector universitar la facultatea pe care a absolvit-o si desfasoara o practica privata ca psihoterapeut specialist in cadrul cabinetului individual de psihologie.
Este interesata sa studieze noile paradigme si teorii din psihologie, in special psihologia transpersonala.
Elena-Claudia a urmat cursuri de formare in psihoterapie cognitiv-comportamentala, analiza tranzactionala si psihoterapie sistemica de familie- metoda Constelatii Familiale, creata de Bert Hellinger (Germania).
In prezent faciliteaza grupuri de Constelatii Familiale si este formata si supervizata de Barbara Morgan, psihoterapeut (Anglia).
Elena-Claudia este maestru Reiki, practica Qi-Gong si a invatat tehnici arhaice de vindecare de la Aurel Mocanu (România), Carlos Sauer (Brazilia) si Vernon Foster (S.U.A).
In prezent, este interesata de studiul si practicarea psihoterapiei ortodoxe.
Contact: claudiaerusu@yahoo.com

     Luna: June , Domeniul: ECONOMICS
Raluca Zorzoliu
Este inscrisa in programul post-doctoral SPODE (http://postdoc.acad.ro/), al Academiei Romane, program care a inceput in octombrie 2010 si dureaza 22 de luni.
In saptamana 18-24 iunie participa la conferinta - 8th International Strategic Management Conference, in Barcelona, (publicata Elsevier) cu lucrarea Regional and sustainable development in Italy.
Detalii suplimentare

     Luna: April , Domeniul: HUMANITIES
George Volceanov (n. 1956)

  1. Absolvent al Facultatatii de Limbi Straine, sectia engleza-maghiara, promotia 1979 a Universitatii Bucuresti.
  2. doctor în filologie la Universitatea „Babes-Bolyai din Cluj”, fiind autorul tezei de doctorat The Shakespeare Canon Revisited.
  3. S-a remarcat mai ales în domeniul studiilor shakespeariene (modelarea si receptarea canonului shakespearian în spatiul anglofon si în cultura româna) si al lexicografiei (fiind preocupat mai ales de argou, fie ca este vorba de cel român, englez sau maghiar)
  4. traducator literar, distins cu mai multe premii: Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, 1998; Premiul British Council, 2001; Premiul Fundatiei „Andrei Bantas”, 2003 si 2008; Premiul „Manuscriptum” al Muzeului National de Literatura Româna, 2008; Diploma de excelenta a revistei Observator cultural, 2012).
  5. Din anul 2007 este membru fondator al European Shakespeare Research Association.
  6. În anul 2010 a fost numit membru de onoare al Centrului International Shakespeare de la Timisoara, fiind considerat un anglist de reputatie internationala.

Monografiile sale dedicate lui Shakespeare figureaza în World Catalogue, facând parte din fondul de carte al bibliotecilor de la Universitatile Indiana si Stanford din SUA, Exeter din Marea Britanie, precum si al celebrei Folger Shakespeare Library din Washington, D. C.

Contributia sa cea mai de seama la acest domeniu consta înextinderea canonului shakespearian în limba româna, prin traducerea unor texte inedite (Doi veri de stirpe aleasa, Eduard al III-lea, fragmente din Sir Thomas More), precum si prin initierea unei noi editii a integralei Shakespeare (a treia din istoria receptarii Marelui Will în România), o editie necenzurata, conceputa în primul rând pentru scena, într-o limba moderna accesibila cititorilor si spectatorilor de azi. Aceasta editie, coordonata si îngrijita de George Volceanov, este parte integranta a proiectului „Un Shakespeare pentru mileniul trei”, desfasurat sub egida Centrului de Cercetare Stiintifica al Facultatii de Litere din Universitatea „Spiru Haret”. La proiect participa o echipa de valorosi scriitori ce s-au afirmat si ca traducatori ai operei shakespeariene, precum si exegeti ce provin din opt universitati.

Detalii suplimentare

     Luna: June , Domeniul: HUMANITIES
Ecaterina Patrascu
Este Cercetator postdoctoral, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi, prin programul POSDRU/89/1.5/S/63663
Detalii suplimentare

     Luna: May , Domeniul: HUMANITIES
Cojocaru Adin-Marian.
  1. - membru al Senatului Universitatii Spiru Haret, membru al Comisiei de Organizare a Simpozionului Facultatii de Educatie fizica si sport, Bucuresti
  2. - membru al Comisiei Tehnice Europene de Volei, membru în Consiliul Director al Federatiei Române de Volei
  3. - a finalizat de curând un Contract cu finantare cu Agentia Nationala pentru Sport
  4. - a participat la un numar însemnat de Mese Rotunde, Conferinte si Congrese Nationale si Internationale
Detalii suplimentare

     Luna: May , Domeniul: SCIENCES
Grigore Albeanu

Grigore Albeanu a absolvit informatica (1984) si este doctor in Matematica (1996), titlu obtinut la Universitatea din Bucuresti pentru o teza despre modele neliniare (tratare din punctul de vedere al statisticii computationale). Din 1984 pana in 1989 a lucrat ca dezvoltator de programe pe calculator la ICAS si CCSIT-ITC in Bucuresti (analiza datelor, proiectare asistata de calculator, sisteme informatice, sisteme de operare in timp real, grafica pe calculator). Intre 1991 si 2002 a fost asistent, lector si conferentiar de informatica la Universitatea din Bucuresti. A fost numit profesor universitar de informatica la Universitatea din Oradea in 2002 (Ordinul MEC 5286/28.12.2001). Intre 2004 si 2007 a fost directorul Departamentului UNESCO IT la Universitatea din Oradea. Din 2007 este profesor universitar de informatica la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti.

In prezent se preocupa de cercetarea diverselor aspecte ale calculului stiintific, de modelare si simulare, de fiabilitatea programelor pe calculator si de E-learning.

Grigore Albeanu este autor si coautor a peste 80 de lucrari si 10 cursuri universitare de matematici aplicate si informatica.

Este membrul a numeroase comitete stiintifice din Romania si din strainatate, fiind referent activ (IJCCC, Conferintele: ICCCC, CSEDU, IARIA, SSARS, ICVL), recenzor (la ACM Computing reviews din 1988), moderator (Conferintele internationale: ESREL 2005, ELSE 2007, ELSE 2008, ELSE 2009, SSARS 2009, etc) si profesor invitat (SSARS).

In colaborare cu Marin Vlada (coordonator de proiect, Universitatea din Bucuresti) Mircea Dorin Popovici (Universitatea Ovidius din Constanta) si Radu Jugureanu (SIVECO Romania) organizeaza Conferinta Internationala despre Invatamant Virtual (ICVL) (http://www.icvl.eu).



     Luna: June , Domeniul: SCIENCES
Iordan Duda

Iordan Duda a absolvit matematica (1975) si este doctor in Matematica (1988), titlu obtinut la Universitatea din Bucuresti pentru teza din domeniul mecanica mediilor continue- Modelarea materialelor de tip roca si elaborarea unei noi metode de rezolvare a unor ecuatii neliniare prin dezvoltari în serii de tip Fliess. Intre 1977 si 1999 a fost asistent, lector si conferentiar de matematica la Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti si la Academia de Politie Al.I.Cuza. Din 2000 este profesor universitar la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti.

Este membru fondator al Fundatiei Romania de Maine si a Universitatii Spiru Haret –19 februarie 1991, si membru fondator al Forumului Balcanic de Comunicare BFC- 2005 Kavala, Grecia. Din 2011 este membru in Management Bord al European Assiciation of Erasmus Coordinators.

In 2004 a primit titlul Cavaler al Ordinului Meritul pentru Învatamânt în grad de Ofiter.

De-a lungul carierei a scris 28 de carti, monografii, peste 40 de articole stiintifice din diverse domenii ale matematicii si informaticii si a participat si organizat peste 40 de conferinte interne si internationale. In teza de doctorat si in lucrarile ulterioare a propus si dezvoltat o noua metoda de integrare a ecuatiilor modelului elastovascoplastic de comportare a rocilor prin transferarea problemei originale in domeniul teoriei sistemelor- metoda ce apare pentru prima oara . Pentru descrierea evolutiei locale a sistemului dinamic se folosesc solutii sub forma seriilor in variabile necomutative de tip Fliess .



     Luna: November , Domeniul: HUMANITIES
Lector univ. dr. Valentina Bianchi

• Absolventa a Universitatii Bucuresti, cu lucrarea in franceza despre teatrul absurdului
• Doctor al Universitatii Bucuresti, CESI ( Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii), cu un studiu comparativ al suprarealismului francez versus suprarealismul belgian de expresie francesa
• Ca specialista a literaturii franceze de secol XX (in principal poezie si teatru), precum si a studiilor francofone ( belgiene), ea este autorul unor numeroase articole despre literatura si arta contemporana (Samuel Beckett, Eugen Ionescu, Paul Nougé, Claire Lejeune, fenomenul avangardei, etc.)
• A obtinut recent mai multe burse la Muzeul Arhivelor Literaturii, Bruxelles, oferite de Wallonie-Bruxelles International, Ministerul Comunitatii Franceze din Belgia, in scopul de a studia literatura contemporana franceza si belgiana.
• Este co-autoare (cu Savin Bratu, Ion Braescu, Elena Brateanu si altii) al dictionarului enciclopedic Dictionar de scriitori francezi , editura Polirom, 2012, sub coordonarea lui Angela Ion, cu articole despre teatrul francez.
• Autoare a Paul Nougé, René Magritte, L’objet bouleversant, editura Presses Interuniversitaires Européennes (P.I.E) Peter Lang, Bruxelles, 2015
• Membra a Asociatiei Europene de Studii Francofone(AEEF)

     Luna: January , Domeniul: ECONOMICS
Luminita Ionescu

Afiliere Nationala si Internationala

Read more

     Luna: March , Domeniul: HUMANITIES
Ramona Mihaila
Cercetator in cadrul Institutului Central de Cercetate Stiintifica, conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Litere, Universitatea Spiru Haret.Este autorul cartii Constructia identitatii personajului feminin in proza secolului al XIX-lea, Currrent Issues(2006), co-editor al Aspects of European Civilizations (2009), coordonator al proiectului Studii de gen si roluri de gen in Romania si Austria. O cercetare contrastiva a surselor literar-mediatice, proiect finantat de ANCS, co-autor al lucrarii Communication Matters in Mass Media and Cultural Studies (2008). A avut calitatea de profesor invitat la International School of Letters and Cultures, Arizona State University, (2010), bursa de cercetare , Universitatea Southampton,Marea Britanie(2012).In prezent este membru al proectului european COST Action ISO 091 Women Writers into History (2009–2013).


     Luna: April , Domeniul: ECONOMICS
Liana Stanculea
A terminat Facultatea de matematica, Specializarea Informatica la Universitatea Bucuresti în anul 1978 functionând un timp ca profesoara de matematica.
În anul 2010 a obtinut Diploma de Doctor în Cibernetica si Statistica Economoca la Universitatea Babes-Bolyali Cluj-Napoca cu teza Contributii la conceperea, proiectarea si implementarea unui sistem informatic pentru intreprinderile mici si mijlocii din domeniul comertului la Editura MEGA MIX, Iasi.
A publicat o serie de articole despre informatizarea IMM-urilor în Tribuna Economica, rubrica informatica si în baze de date internationale
Printre preocuparile dansei se numara si învatamântul electronic cu urmatoarele articole: E-Assessment, Learning and Appreciation
WHAT IS GOOD e-LEARNING?


     , Domeniul: SOCIAL
Flavia Lucia Ghencea
      Lector universitar la Facultatea de Drept si Administratie Publica din Constanta, titular al disciplinei Drept administrativ.
     Absolventa în 1993 a Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti, îsi redefineste traiectul profesional si, din 1994, ia drumul dreptului. Licentiata de Universitatea Lucian Blagadin Sibiu in 1999, continua parcursul stiintific la Universitatea Bucuresti,unde urmeaza studii doctorale în domeniul drept, pe care le finalizeaza in 2012, cu o teza apreciata de comisie cu calificativul foarte bine/magna cum laudae, cu titlul „Regimul autorizarii în dreptul românesc si comparat. Privire speciala asupra autorizarii tacite”.
     Preocupata permanent de aprofundarea cunostintelor dobândite si asimilarea unora noi, urmeaza programe de dezvoltare personala si profesionala. Este formator autorizat, manager de proiect, redactor de acte normative si expert în proiecte europene.
     Cadru didactic devotat catedrei, se ocupa de activitatea de consiliere si orientare în cariera a studentilor, îi îndruma si îi ajuta ori de câte ori acestia au nevoie.
     Membra în organisme si asociatii nationale si internationale de profil – Institutul de Stiinte Administrative Paul Negulescu, Societatea Academica de Stiinte Administrative, Uniunea Juristilor din România, International Institute of Administrative Sciences, se remarca printr-o bogata activitate stiintifica si didactica, este autoarea a 7 carti si peste 40 de articole publicate în paginile unor reviste nationale si internationale de prestigiu sau în volumele unor manifestari stiintifice.
     Contributia cea mai de seama la domeniul stiintelor juridice si administrative o constituie ultima sa lucrare, Autorizarea administrativa.Teorie. Practica. Jurisprudenta, rodul cercetarilor laborioase savârsite pe parcursul pregatirii doctorale alaturi de doi profesori de exceptie: regretatul prof.univ.dr. Antonie Iorgovan si, mai apoi, reputata specialista, prof.univ.dr. Verginia Vedinas.
     Semnificatia speciala a lucrarii, în primul rând pentru ca umple un gol în doctrina juridica si administrativa, si apoi pentru ca abordeaza un subiect complex, aflat la interferenta dintre mai multe ramuri ale dreptului, dar si dintre drept si stiintele exacte, face ca, la Sibiu, pe 17 mai 2013, Institutul de Stiinte Administrative Paul Negulescu, sa fie gazda lansarii volumului, aparut sub egida Editurii Universul Juridic.      Manifestarea s-a desfasurat într-o atmosfera de înalta tinuta, în prezenta specialistilor în stiinte juridice si administrative reuniti la conferinta, personalitati în domeniile lor de activitate, teoreticieni si practicieni deopotriva, membrii ai mediului academic, magistrati si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale.
     În cuvântul sau, d-na prof.univ.dr.Verginia Vedinas, face o prezentare a lucrarii, apreciind-o ca rezultatul unui demers laborios pe un teren prea putin aprofundat de doctrina de specialitate si „niciodata de o maniera asa cum a realizat-o autoarea”, despre care, tine sa precizeze ca: „a venit în domeniul juridic cu maturitatea, precizia, concretetea si claritatea pe care i le-au dat stiintele ingineresti, lucru care a ajutat-o sa devina un jurist de forta, pasionat, dar si un cadru didactic daruit catedrei si studentilor sai”.
Lista lucrari 2013


     Luna: December , Domeniul: HUMANITIES
Raluca Sfetcu Coordonator al proiectului:SUCCESS – SUccessful Caregiver Communication and Everyday Situation Support in dementia care (http://www.success-aal.eu). Detalii suplimentare

     Luna: January , Domeniul: ECONOMICS
Laura STEFANESCU

is PhD Professor at the Faculty of Financial Management Accounting from Craiova, Spiru Haret University, Romania, where she teaches Elements of Information Technology, Business Informatics, Databases, Decision System Support, E-Business.
She received in 2005 PhD diploma in economy, research area: Economic Cybernetic from University of Craiova, Faculty of Economics and Business Administration.
She is also the manager of the European Research Centre of Managerial Studies in Business Administration (www.cesmaa.eu) and Vice-president – projects implementation of Association for Sustainable Education, Research and Science (www.asers.eu).
Starting with 2008, she joined as volunteer in RePEC team to edits weekly report on Knowledge Management and Knowledge Economy and from 2010 is General Editor of New Economic Papers.
Present researches: 2 grants: AT no.80GR/2007 Organizational Reengineering as Efficient Solution for Basic Restructuring of Business. Study Case Concerning the Elaboration of the Reengineering Projects Using Informational Technologies and PCE_II_2008 _2_IDEAS The Management of Knowledge for the Virtual Organization. Possibilities to Support Management using Systems Based on Knowledge’ funded by The National University Research Council from Romania, 4 Books and many articles in business informatics field and participations at international conferences.
For more details about her activities here.

     Luna: January , Domeniul: ART
MARIA DUDA

este lector doctor (UAUIM) arhitect ( AAM UNISI).
Preda Experienta Urbana, Tehnologii contemporane, Materiale de Constructii si Proiectare la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Arhitectura. Are o experienta de 5 ani in organizarea workshopului de Scenarii Urbane pentru Bucuresti www.scenariiurbane.ro , organizarea de conferinte cu invitati straini (V. Olgiati, E. Zenghelis, D. Waelchli si U. Brauen, G. Daneshgar, P. Gartmann), organizarea de expozitii (Ceainaria Carturesti, Noaptea Muzeelor, pavilionul Scenarii Urbane la Street Delivery) si publicare (Manifeste pentru Bucuresti, articole in revista Arhitectura, prezentari la conferinte si workshopuri interantionale). In 2014 a sustinut teza de doctorat \"Realitate, asteptari, oferta. Spatiul public bucurestean actual. Pietele centrale bucurestene\".



     Luna: November , Domeniul: HUMANITIES
Lector univ. dr. Valentina Bianchi

• Absolventa a Universitatii Bucuresti, cu lucrarea in franceza despre teatrul absurdului
• Doctor al Universitatii Bucuresti, CESI ( Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii), cu un studiu comparativ al suprarealismului francez versus suprarealismul belgian de expresie francesa
• Ca specialista a literaturii franceze de secol XX (in principal poezie si teatru), precum si a studiilor francofone ( belgiene), ea este autorul unor numeroase articole despre literatura si arta contemporana (Samuel Beckett, Eugen Ionescu, Paul Nougé, Claire Lejeune, fenomenul avangardei, etc.)
• A obtinut recent mai multe burse la Muzeul Arhivelor Literaturii, Bruxelles, oferite de Wallonie-Bruxelles International, Ministerul Comunitatii Franceze din Belgia, in scopul de a studia literatura contemporana franceza si belgiana.
• Este co-autoare (cu Savin Bratu, Ion Braescu, Elena Brateanu si altii) al dictionarului enciclopedic Dictionar de scriitori francezi , editura Polirom, 2012, sub coordonarea lui Angela Ion, cu articole despre teatrul francez.
• Autoare a Paul Nougé, René Magritte, L’objet bouleversant, editura Presses Interuniversitaires Européennes (P.I.E) Peter Lang, Bruxelles, 2015
• Membra a Asociatiei Europene de Studii Francofone(AEEF)

     Luna: May , Domeniul: SCIENCES
Grigore Albeanu

Grigore Albeanu a absolvit informatica (1984) si este doctor in Matematica (1996), titlu obtinut la Universitatea din Bucuresti pentru o teza despre modele neliniare (tratare din punctul de vedere al statisticii computationale). Din 1984 pana in 1989 a lucrat ca dezvoltator de programe pe calculator la ICAS si CCSIT-ITC in Bucuresti (analiza datelor, proiectare asistata de calculator, sisteme informatice, sisteme de operare in timp real, grafica pe calculator). Intre 1991 si 2002 a fost asistent, lector si conferentiar de informatica la Universitatea din Bucuresti. A fost numit profesor universitar de informatica la Universitatea din Oradea in 2002 (Ordinul MEC 5286/28.12.2001). Intre 2004 si 2007 a fost directorul Departamentului UNESCO IT la Universitatea din Oradea. Din 2007 este profesor universitar de informatica la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti.

In prezent se preocupa de cercetarea diverselor aspecte ale calculului stiintific, de modelare si simulare, de fiabilitatea programelor pe calculator si de E-learning.

Grigore Albeanu este autor si coautor a peste 80 de lucrari si 10 cursuri universitare de matematici aplicate si informatica.

Este membrul a numeroase comitete stiintifice din Romania si din strainatate, fiind referent activ (IJCCC, Conferintele: ICCCC, CSEDU, IARIA, SSARS, ICVL), recenzor (la ACM Computing reviews din 1988), moderator (Conferintele internationale: ESREL 2005, ELSE 2007, ELSE 2008, ELSE 2009, SSARS 2009, etc) si profesor invitat (SSARS).

In colaborare cu Marin Vlada (coordonator de proiect, Universitatea din Bucuresti) Mircea Dorin Popovici (Universitatea Ovidius din Constanta) si Radu Jugureanu (SIVECO Romania) organizeaza Conferinta Internationala despre Invatamant Virtual (ICVL) (http://www.icvl.eu).



     Luna: March , Domeniul: HUMANITIES
Ramona Mihaila
Cercetator in cadrul Institutului Central de Cercetate Stiintifica, conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Litere, Universitatea Spiru Haret.Este autorul cartii Constructia identitatii personajului feminin in proza secolului al XIX-lea, Currrent Issues(2006), co-editor al Aspects of European Civilizations (2009), coordonator al proiectului Studii de gen si roluri de gen in Romania si Austria. O cercetare contrastiva a surselor literar-mediatice, proiect finantat de ANCS, co-autor al lucrarii Communication Matters in Mass Media and Cultural Studies (2008). A avut calitatea de profesor invitat la International School of Letters and Cultures, Arizona State University, (2010), bursa de cercetare , Universitatea Southampton,Marea Britanie(2012).In prezent este membru al proectului european COST Action ISO 091 Women Writers into History (2009–2013).


     Luna: April , Domeniul: HUMANITIES
George Volceanov (n. 1956)

  1. Absolvent al Facultatatii de Limbi Straine, sectia engleza-maghiara, promotia 1979 a Universitatii Bucuresti.
  2. doctor în filologie la Universitatea „Babes-Bolyai din Cluj”, fiind autorul tezei de doctorat The Shakespeare Canon Revisited.
  3. S-a remarcat mai ales în domeniul studiilor shakespeariene (modelarea si receptarea canonului shakespearian în spatiul anglofon si în cultura româna) si al lexicografiei (fiind preocupat mai ales de argou, fie ca este vorba de cel român, englez sau maghiar)
  4. traducator literar, distins cu mai multe premii: Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, 1998; Premiul British Council, 2001; Premiul Fundatiei „Andrei Bantas”, 2003 si 2008; Premiul „Manuscriptum” al Muzeului National de Literatura Româna, 2008; Diploma de excelenta a revistei Observator cultural, 2012).
  5. Din anul 2007 este membru fondator al European Shakespeare Research Association.
  6. În anul 2010 a fost numit membru de onoare al Centrului International Shakespeare de la Timisoara, fiind considerat un anglist de reputatie internationala.

Monografiile sale dedicate lui Shakespeare figureaza în World Catalogue, facând parte din fondul de carte al bibliotecilor de la Universitatile Indiana si Stanford din SUA, Exeter din Marea Britanie, precum si al celebrei Folger Shakespeare Library din Washington, D. C.

Contributia sa cea mai de seama la acest domeniu consta înextinderea canonului shakespearian în limba româna, prin traducerea unor texte inedite (Doi veri de stirpe aleasa, Eduard al III-lea, fragmente din Sir Thomas More), precum si prin initierea unei noi editii a integralei Shakespeare (a treia din istoria receptarii Marelui Will în România), o editie necenzurata, conceputa în primul rând pentru scena, într-o limba moderna accesibila cititorilor si spectatorilor de azi. Aceasta editie, coordonata si îngrijita de George Volceanov, este parte integranta a proiectului „Un Shakespeare pentru mileniul trei”, desfasurat sub egida Centrului de Cercetare Stiintifica al Facultatii de Litere din Universitatea „Spiru Haret”. La proiect participa o echipa de valorosi scriitori ce s-au afirmat si ca traducatori ai operei shakespeariene, precum si exegeti ce provin din opt universitati.

Detalii suplimentare

     Luna: January , Domeniul: ART
MARIA DUDA

este lector doctor (UAUIM) arhitect ( AAM UNISI).
Preda Experienta Urbana, Tehnologii contemporane, Materiale de Constructii si Proiectare la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Arhitectura. Are o experienta de 5 ani in organizarea workshopului de Scenarii Urbane pentru Bucuresti www.scenariiurbane.ro , organizarea de conferinte cu invitati straini (V. Olgiati, E. Zenghelis, D. Waelchli si U. Brauen, G. Daneshgar, P. Gartmann), organizarea de expozitii (Ceainaria Carturesti, Noaptea Muzeelor, pavilionul Scenarii Urbane la Street Delivery) si publicare (Manifeste pentru Bucuresti, articole in revista Arhitectura, prezentari la conferinte si workshopuri interantionale). In 2014 a sustinut teza de doctorat \"Realitate, asteptari, oferta. Spatiul public bucurestean actual. Pietele centrale bucurestene\".



     Luna: June , Domeniul: HUMANITIES
Ecaterina Patrascu
Este Cercetator postdoctoral, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi, prin programul POSDRU/89/1.5/S/63663
Detalii suplimentare

     Luna: May , Domeniul: HUMANITIES
Cojocaru Adin-Marian.
  1. - membru al Senatului Universitatii Spiru Haret, membru al Comisiei de Organizare a Simpozionului Facultatii de Educatie fizica si sport, Bucuresti
  2. - membru al Comisiei Tehnice Europene de Volei, membru în Consiliul Director al Federatiei Române de Volei
  3. - a finalizat de curând un Contract cu finantare cu Agentia Nationala pentru Sport
  4. - a participat la un numar însemnat de Mese Rotunde, Conferinte si Congrese Nationale si Internationale
Detalii suplimentare

     Luna: June , Domeniul: SCIENCES
Iordan Duda

Iordan Duda a absolvit matematica (1975) si este doctor in Matematica (1988), titlu obtinut la Universitatea din Bucuresti pentru teza din domeniul mecanica mediilor continue- Modelarea materialelor de tip roca si elaborarea unei noi metode de rezolvare a unor ecuatii neliniare prin dezvoltari în serii de tip Fliess. Intre 1977 si 1999 a fost asistent, lector si conferentiar de matematica la Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti si la Academia de Politie Al.I.Cuza. Din 2000 este profesor universitar la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti.

Este membru fondator al Fundatiei Romania de Maine si a Universitatii Spiru Haret –19 februarie 1991, si membru fondator al Forumului Balcanic de Comunicare BFC- 2005 Kavala, Grecia. Din 2011 este membru in Management Bord al European Assiciation of Erasmus Coordinators.

In 2004 a primit titlul Cavaler al Ordinului Meritul pentru Învatamânt în grad de Ofiter.

De-a lungul carierei a scris 28 de carti, monografii, peste 40 de articole stiintifice din diverse domenii ale matematicii si informaticii si a participat si organizat peste 40 de conferinte interne si internationale. In teza de doctorat si in lucrarile ulterioare a propus si dezvoltat o noua metoda de integrare a ecuatiilor modelului elastovascoplastic de comportare a rocilor prin transferarea problemei originale in domeniul teoriei sistemelor- metoda ce apare pentru prima oara . Pentru descrierea evolutiei locale a sistemului dinamic se folosesc solutii sub forma seriilor in variabile necomutative de tip Fliess .



     Luna: July , Domeniul: ECONOMICS

Baicu Claudia Gabriela este conf. univ. dr. la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Stiinte Economice Bucuresti. Este doctor în domeniul Finante, titlul tezei de doctorat fiind: Bancile si activitatea bancara internationala. A absolvit, la Academia Romana, Scoala Post-Doctorala Academica in Economie (SpDaE), finalizata prin sustinerea publică a lucrarii de disertatie cu tema: Criza si reglementarea activitatii financiar-bancare (media de absolvire 9,59).

Activitatea de cercetare a doamnei Baicu se focalizeaza pe teme circumscrise sectorului bancar si finantelor internationale.

În ianuarie 2017 a efectuat o vizita de studiu in Islanda, la Universitatea Reykjavik, cu sprijinul financiar primit in cadrul Programului de burse SEE – RO15. Ca urmare a acestei vizite s-au pus bazele cooperarii intre Universitatea Spiru Haret si Universitatea Reykjavik. In acest context, doamna Baicu Claudia Gabriela şi domnul Mar Wolfgang Mixa de la Universitatea Reykjavik au continuat colaborarea inceputa cu ocazia vizitei de studiu şi au elaborat un articol privind studiul comparativ al sistemelor bancare din Romania si Islanda.

Articolul, intitulat: BANKING SYSTEMS IN ROMANIA AND ICELAND: TWO DIFFERENT WORLDS BUT SIMILAR DEVELOPMENT, este publicat in Journal of Economic Development, Environment and People, vol. 6, nr. 2, 2017. Asa cum sugereaza si titlul, articolul releva faptul ca, in ciuda diferentelor dintre cele doua tari, de-a lungul timpului, sistemele bancare au avut evolutii similare. Cu toate acestea, exista si o serie de diferente intre cele doua sisteme bancare, evidentiate atat inainte, cat si dupa izbucnirea crizei.



     Luna: November , Domeniul: HUMANITIES
Lector univ. dr. Valentina Bianchi

• Absolventa a Universitatii Bucuresti, cu lucrarea in franceza despre teatrul absurdului
• Doctor al Universitatii Bucuresti, CESI ( Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii), cu un studiu comparativ al suprarealismului francez versus suprarealismul belgian de expresie francesa
• Ca specialista a literaturii franceze de secol XX (in principal poezie si teatru), precum si a studiilor francofone ( belgiene), ea este autorul unor numeroase articole despre literatura si arta contemporana (Samuel Beckett, Eugen Ionescu, Paul Nougé, Claire Lejeune, fenomenul avangardei, etc.)
• A obtinut recent mai multe burse la Muzeul Arhivelor Literaturii, Bruxelles, oferite de Wallonie-Bruxelles International, Ministerul Comunitatii Franceze din Belgia, in scopul de a studia literatura contemporana franceza si belgiana.
• Este co-autoare (cu Savin Bratu, Ion Braescu, Elena Brateanu si altii) al dictionarului enciclopedic Dictionar de scriitori francezi , editura Polirom, 2012, sub coordonarea lui Angela Ion, cu articole despre teatrul francez.
• Autoare a Paul Nougé, René Magritte, L’objet bouleversant, editura Presses Interuniversitaires Européennes (P.I.E) Peter Lang, Bruxelles, 2015
• Membra a Asociatiei Europene de Studii Francofone(AEEF)

     Luna: June , Domeniul: ECONOMICS
Raluca Zorzoliu
Este inscrisa in programul post-doctoral SPODE (http://postdoc.acad.ro/), al Academiei Romane, program care a inceput in octombrie 2010 si dureaza 22 de luni.
In saptamana 18-24 iunie participa la conferinta - 8th International Strategic Management Conference, in Barcelona, (publicata Elsevier) cu lucrarea Regional and sustainable development in Italy.
Detalii suplimentare

     Luna: June , Domeniul: SOCIAL
Elena-Claudia Rusu (n. 1973)
Este absolventa a Facultatii de Sociologie-Psihologie a Universitatii Spiru Haret si are o dubla licenta in psihologie si sociologie la Universitatea Bucuresti, Facultatea Sociologie, Psihologie si Pedagogie (1998).
In anul 2008 obtine titlul de Doctor in psihologie cu o lucrare inedita pe tema psihoterapiei prin film si lanseaza termenul de \"filmoterapie\". Prima parte a tezei a fost publicata in cadrul lucrarii Psihologie si Cinematografie. Functiile psihosociale ale filmelor (2008).
A mai publicat: Societate si diversitate culturala (2004), Psihologie cognitiva (2007) si Curente noi in psihologie. Introducere in analiza tranzactionala (2010).
Din 1998 si pâna in prezent preda ca lector universitar la facultatea pe care a absolvit-o si desfasoara o practica privata ca psihoterapeut specialist in cadrul cabinetului individual de psihologie.
Este interesata sa studieze noile paradigme si teorii din psihologie, in special psihologia transpersonala.
Elena-Claudia a urmat cursuri de formare in psihoterapie cognitiv-comportamentala, analiza tranzactionala si psihoterapie sistemica de familie- metoda Constelatii Familiale, creata de Bert Hellinger (Germania).
In prezent faciliteaza grupuri de Constelatii Familiale si este formata si supervizata de Barbara Morgan, psihoterapeut (Anglia).
Elena-Claudia este maestru Reiki, practica Qi-Gong si a invatat tehnici arhaice de vindecare de la Aurel Mocanu (România), Carlos Sauer (Brazilia) si Vernon Foster (S.U.A).
In prezent, este interesata de studiul si practicarea psihoterapiei ortodoxe.
Contact: claudiaerusu@yahoo.com

     Luna: July , Domeniul: HUMANITIES
Alesandru Dutu
In peisajul istoriografiei românesti, profesorul universitar doctor Alesandru Duţu ocupă un loc aparte, fiind unul dintre cei mai reputati specialisti români in domeniul istoriei militare.
Mai multe detalii

     Luna: December , Domeniul: HUMANITIES
Raluca Sfetcu Coordonator al proiectului:SUCCESS – SUccessful Caregiver Communication and Everyday Situation Support in dementia care (http://www.success-aal.eu). Detalii suplimentare

     Luna: December , Domeniul: HUMANITIES
Lect. univ. dr. Grecu Iulia este Directorul Centrului de Cercetare al Facultății de Științe Juridice și Științe Economice Constanța din cadrul Universității Spiru Haret din anul 2016. Este doctor în domeniul Management din anul 2006 la Academia de Studii Economice București cu teza Perfecționarea resurselor umane în firmă. În cei aproape 20 de ani de carieră didactică universitară a publicat peste 50 de articole și lucrări științifice și a participat/finalizat în calitate de director sau de membru în echipa de implementare un număr de 12 proiecte naționale și cu finanțare europeană. În acest an universitar, a elaborat și a obținut finanțare pentru un proiect nou în cadrul Programului Operațional Capital Uman al cărui titlu este Pregătiți pentru piața muncii. Obiectivele acestui proiect vizează dezvoltarea competenţelor profesionale si abilităţilor de muncă ale elevilor, în vederea integrării cu succes pe piaţa muncii prin participarea acestora la activităţi de consiliere şi orientare profesională şi la stagii de practică.

     Luna: December , Domeniul: HUMANITIES
Iuliana Pârvu este conferențiar universitar, cadru didactic și cercetător în cadrul Facultății de Științe Juridice și Științe Economice Constanța, Universitatea Spiru Haret. Este specializată în domeniul managementului, domeniu în care a obținut titlul de doctor în anul 2007, la Academia de Studii Economice București. Domeniile sale de interes științific sunt Managementul serviciilor, Managementul învățământului superior, Managementul proiectelor. În acest context, a publicat până în prezent peste 70 de articole și lucrări științifice în reviste de specialitate și în volume ale conferințelor naționale și internaționale la care a participat. În prezent, preocupările sale în domeniul cercetării abordează managementul universitar din perspectiva necesității orientării instituțiilor de învățământ superior din România către expectativele pieței muncii, astfel încât programele de studii universitare să aibă o mai mare relevanță atât pentru absolvenți cât și pentru societate. În anul universitar 2017 – 2018, abordările teoretice ale domeniului studiat s-au concretizat în coordonarea elaborării și câștigarea prin concurs a unui proiect finanțat din fonduri europene – Universitatea și piața muncii: parteneriat pentru succes! – în urma căruia, în cadrul Facultății de Științe Juridice și Științe Economice Constanța, vor fi implementate metode inovatoare de colaborare între mediul academic și reprezentanții pieței muncii, spre beneficiul tuturor părților implicate: studenți, cadre didactice, angajatori și spațiul socio-economic local în ansamblul său.

     Luna: October , Domeniul: SCIENCES
Conf. univ. dr. Liliana Guran a absolvit Facultatea de Geografie a Universitătii din Bucuresti în anul 1985 si a obtinut titlul de doctor în geografie la Academia Română în 1999, cu lucrarea Studiul geografic al investiţiilor străine din România.

După 1990 a devenit cercetător în cadrul Institutului de Geografie al Academiei Române iar din 2002 a ocupat succesiv posturile de lector universitar si conferentiar la Facultatea de Geografie a Universitătii ”Spiru Haret”.

Activitatea de cercetare desfăşurată de-a lungul unei perioade de 22 de ani se cantonează în domenii precum geografia rurală, geografia socială, cea regională şi cea economică, şi s-a materializat în peste 60 de lucrări apărute în publicaţii de specialitate româneşti şi străine şi în mai mult de 60 de participări la manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale. Studiile efectuate au vizat determinarea caracteristicilor socio-economice ale spaţiului naţional în ansamblul său dar şi ale unor regiuni din România.



     Luna: November , Domeniul: SCIENCES

Alina Olteanu

Alina Olteanu este licentiata in Informatica (2003) la Universitatea Bucuresti. A absolvit masterul in Matematica Aplicata (2005) la Universitatea Politehnica Bucuresti si masterul in Informatica (2007) la University of Alabama, Tuscaloosa, SUA. Din 2009 detine titlul de doctor in Informatica, titlu obtinut la University of Alabama, SUA, cu teza \"Network Security: Design, Analysis and Tradeoff Evaluation\". In prezent este lector universitar la departamentul de Matematica si Informatica al Universitatii Spiru Haret din Bucuresti.

Este membra a comitetului editorial al jurnalului ISRN: Sensor Networks si a participat ca evaluator din partea Consiliului National al Cercetarii Stiintifice in competitia de proiecte de cercetare aplicata PCCA 2011.

Principalele domenii de interes stiintific includ retele wireless de senzori, securitate in retele wireless, optimizare in retelistica si criptografie.



     Luna: January , Domeniul: SCIENCES
Prof. Univ. Dr. Turcu Danut titular disciplinele Microbiologie. Imunologie. Farmacologie
In perioada 2012-2014 a coordonat stiintific 11 licente si o dizertatie. A participat in calitate de referent stiintific la 10 teze de doctorat. Este membru al Colegiului Medicilor Veterinari din Romania, Asociatiei Generale a Medicilor veterinari din Romania si Societatii Romana de Microbiologie si expert RENAR in domeniul microbiologie imunologie laborator. In perioada 2012-2014 a avut 4 contracte de cercetare. Contract cercetare nr. 227/2012 - Prepararea inoculului şi urmărirea infecţiei stafilococice într-un model experimental Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei Măgurele in calitate de director contract: Valoare 2.500 lei; Contract cercetare nr. 304/2012 Radiologic exams of rabbits infected of a Staphylococcus strain in a experimental model. Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei Măgurele, in calitate de membru in echipa de cercetare, valoare 8.000 lei; Contract cercetare nr. 264/21.05.2013- Servicii de monitorizare microbiologică a iepurilor folosiţi înt-un model experimental de osteomielită. Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei Măgurele, in calitate de director de contract, valoare 6.000 lei.
In cursul anului 2014 a elaborat 2 proiecte de cercetare pentru competitia parteneriate si a indeplinit punctajul de finantare si s-a incheiat contractul UEFISCDI nr 186/2014 UEFISCDI, care se va deruleaza in perioada 2014-2016, Tehnologie de biofortifiere protectiva cu seleniu a culturilor de crucifere pentru producerea unor alimente functionale cu un continut sigur si constant de compusi chemopreventivi. Turcu Danut Director contract membri in echipa Grigorescu Paul, Petrut Tanase, Condur Dan, valoare 198.000 lei.
Activitatea de cercetare s-a finalizat prin publicare de lucrari stiintifice. Lucrări ştiinţifice publicate în volumele unor manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, anale ale universităţilor: Non-sticking antibacterial protection of biomedical devices. Cristina C. Surdu-Bob, Danut Turcu, Marius Badulescu, Cristin Coman, Catalin Luculescu, Alexandru Anghel. Book of abstracts 4th International Conference on plasma medicine ICPM4, 2012, Orleans France, June 17-21, Proceedings, p. 120; Clinical parameters – possible indicators of infection levels in a rabbit tibial osteomyelitis model, Surdu-Bob C., Coman C., Vlase E., Turcu D., Badulescu M. International Symposium Rus-LASA- Science based assessement of laboratory animal welfare, 17-19 November 2014, St. Petersburg, Russia, 2014, Abstract book p. 81; Protective biofortification with selenium of cruciferous crops for production of functional food. Anca Oancea, Florentina Georgescu, Valentin Petrus, Danut Turcu. Simpozion International –Prioritatile chimiei pentru o dezvoltare durabila PRIOCHEM editia a X-a, Bucuresti, Romania30-31 oct. 2014, Abstract volume, p 47. Coman C. , Surdu Bob C., Barbuceanu F., Turcu D., Popovici A., Vlase E., Oporanu M., Badulescu M. Refining an experimental model of osteomielytis in rabbits. Journal of the American Association for Laboratory Animal Science. May 2013, Vol. 52, No. 3, p.265. ISSN 1559-6109; Cristina Carmen Surdu Bob, Cristin Coman, Florica Barbuceanu, Ene Vlase, Andrei Popovici, Danut Turcu, Marius Badulescu. Local treatment of induced chronic osteomyelitis in rabbit tibia – A comparative study. Journal of Biotechnology Volume 185, Pages S 96. Supplement, September 2014. ISSN 0168-1656; Cristina Carmen Surdu Bob, Cristin Coman, Ene Vlase, Florica Barbuceanu Andrei Popovici, Danut Turcu, Marius Badulescu. Preventive treatment implant particles against osteomyelitis – An animal model. Journal of Biotechnology Volume 185, Pages S 94. Supplement, September 2014. ISSN 0168-1656.
Activitatea de cercetare s-a finalizat prin publicare de lucrari stiintifice. Lucrări ştiinţifice publicate în volumele unor manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, anale ale universităţilor: Non-sticking antibacterial protection of biomedical devices. Cristina C. Surdu-Bob, Danut Turcu, Marius Badulescu, Cristin Coman, Catalin Luculescu, Alexandru Anghel. Book of abstracts 4th International Conference on plasma medicine ICPM4, 2012, Orleans France, June 17-21, Proceedings, p. 120; Clinical parameters – possible indicators of infection levels in a rabbit tibial osteomyelitis model, Surdu-Bob C., Coman C., Vlase E., Turcu D., Badulescu M. International Symposium Rus-LASA- Science based assessement of laboratory animal welfare, 17-19 November 2014, St. Petersburg, Russia, 2014, Abstract book p. 81; Protective biofortification with selenium of cruciferous crops for production of functional food. Anca Oancea, Florentina Georgescu, Valentin Petrus, Danut Turcu. Simpozion International –Prioritatile chimiei pentru o dezvoltare durabila PRIOCHEM editia a X-a, Bucuresti, Romania30-31 oct. 2014, Abstract volume, p 47. Coman C. , Surdu Bob C., Barbuceanu F., Turcu D., Popovici A., Vlase E., Oporanu M., Badulescu M. Refining an experimental model of osteomielytis in rabbits. Journal of the American Association for Laboratory Animal Science. May 2013, Vol. 52, No. 3, p.265. ISSN 1559-6109; Cristina Carmen Surdu Bob, Cristin Coman, Florica Barbuceanu, Ene Vlase, Andrei Popovici, Danut Turcu, Marius Badulescu. Local treatment of induced chronic osteomyelitis in rabbit tibia – A comparative study. Journal of Biotechnology Volume 185, Pages S 96. Supplement, September 2014. ISSN 0168-1656; Cristina Carmen Surdu Bob, Cristin Coman, Ene Vlase, Florica Barbuceanu Andrei Popovici, Danut Turcu, Marius Badulescu. Preventive treatment implant particles against osteomyelitis – An animal model. Journal of Biotechnology Volume 185, Pages S 94. Supplement, September 2014. ISSN 0168-1656.


     Luna: January , Domeniul: ECONOMICS
Jelev Viorica

In perioada 12-16 noiembrie 2012, la Hotel Howard Johnson din Bucuresti, am participat la a 11-a editie, Zilele Biz, cel mai mare eveniment business-to-business din Romania. Acest eveniment de referinta in mediul de afaceri romanesc, mi-a oferit sansa de a cunoaste, in fiecare dintre cele cinci zile cat a durat evenimentul, personalitati din cate un domeniu de business:

Ziua 1- Antreprenoriat - am intalnit antreprenorii “cu valoare adaugata”, nume grele care conduc afaceri romanesti de succes cu prezenta internationala si am aflat care sunt resorturile psihologice, cum si ce trebuie schimbat in gandire, comportament si actiune pentru a ne programa pentru reusita.

Ziua 2- Inovatie – am descoperit cele mai noi tehnologii care diferentiaza leaderii sectorului IT si am gasit noile surse ale inovatiei, ne-capitalizate suficient inca: consumatorii. Am audiat studii de caz atat din corporatii cu strategie inovativa cat si din randul start-up-urilor ingenioase, care compenseaza lipsa resurselor financiare cu idei creative.

Ziua 3 – Management- la acesta sectiune am gasit raspunsul la cea mai actuala dilema a managerilor - Supravietuire pe termen scurt vs sustenabilitate pe termen lung - alaturi de consultanti si top manageri

Ziua 4- CSR- In Ziua Responsabilitatii am aflat de ce si cum trebuie readuse in prim-plan proiecte de dezvoltare durabila, prin studii de caz despre sustenabilitate, strategii si concepte noi care urmeaza sa fie implementate

Ziua 5- Media si Marketing- Am audiat rapoarte speciale bazate pe studii exclusive de piata, keynote speech de la cateva dintre cele mai influente personalitati culturale, reuniunea celor mai talentati oameni de comunicare romani.

Audienta evenimentului a fost specializata pe fiecare zi, reunind cca 2500 top si middle manageri, antreprenori, specialisti in comunicare, consultanti, investitori, reprezentanti ai oficialitatilor si ONG-urilor, decision makeri si reprezentanti ai media. Read more...



     Luna: December , Domeniul: ECONOMICS
Daniela Pasnicu

Activitate de cercetare in anul univ. 2012-2013:

Articole

  • (2012) Daniela Pasnicu, Gabi Tudose, The Role of the work force skills in a innovation process in a flexicurity culture– The Romanian case study, International Conferince in Engineering&Business Education, Innovation and Entrepreneurship, Sibiu, Romania,http://www.cedc.ro/conf.brcee/media/Conference%20program/Program_Conferinta_2012.pdf, ISBN 978-606-12-0369-7, ISSN 1843-6730;

    Studiu publicat

    • (2012) Daniela Pasnicu (coautor), Studiu privind segregarea de gen pe piata muncii, elaborat în cadrul proiectului Profeminantrep-promovarea egalitatii de sanse în antreprenoriat, Editura Fundatiei România de Mâine, http://www.profeminantrep.ro/uploads/STUDIU_PRIVIND_SEGREGAREA_DE_GEN_PE_PIATA_MUNCII.pdf
    • Proiecte de cercetare
      1. (Director de proiect),Sistem integrat de management al fluxurilor migratiei lucratorilor în vederea gestionarii adecvate a migratiei economice, finantare prin Planul sectorial, contract nr.3/11.06.2012, contractor INCSMPS, beneficiar MMFPS.
      2. (Expert pe termen scurt), lector în cadrul Seminariilor Regionale de Informare din cadrul Proiectului Securitateasi sanatatea în munca, o premisa pentru competitivitate, în perioada 2012-2013, http://ssm-competitivitate.inpm.ro/ Organizatori Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Protectia Muncii Alexandru Darabont Bucuresti, în parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a României, http://ssm-competitivitate.inpm.ro/?page_id=118
      3. (Expert pe termen lung) în proiectul ProFeminAntrep– promovarea egalitatii de sanse în antreprenoriat, POSDRU/97/6,3/S/6424 , FSE. 01.10.2010 -01.09.2012; http://www.profeminantrep.ro/despre-proiect
      Lista de publicatii
      Read more



     Luna: January , Domeniul: ECONOMICS
Luminita Ionescu

Afiliere Nationala si Internationala

Read more

     Luna: March , Domeniul: ECONOMICS
Jelev Viorica
Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale
Pe 27 feb.2013, a participat la prima editie a Conferintei Retail Revolution, eveniment dedicat strategiilor de retail de succes care au ajutat magazinele sa se reinventeze si sa se extinda chiar si in perioada de recesiune. Evenimentul a fost moderat de Marta Usurelu, Redactor- Sef la Revista Biz. S-a discutat cum s-a modificat harta retailului prin adaptarea la nevoile shopperului upgradat din Romania. La eveniment au participat principalii jucatori care au mizat pe extindere in ultimii ani si au reusit. Evenimentul a reunit lideri ai industriei, persoane de decizie dar si specialisti in marketing si advertising din cadrul marilor branduri prezente pe piata din Romania. Persoanele prezente au avut oportunitatea de a discuta despre provocarile si trendurile existente in acest domeniu in anul care abia a inceput.
Pe 5 martie, in aceeasi locatie a hotelului Howard Johnson, amparticipat la workshopul Social Media Summit. Workshopul reprezinta editia Social media ca Inovatie in media din cadrul programului Conferinta Nationala a presei din Romania si face parte din proiectul Antreprenoriat si inovatie in mass media, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Daca anul 2012 a fost unul al Facebook, iar retelele sociale au ocupat prima pozitie in topul canalelor de promovare, 2013 promite o serie de schimbari demne de luat in calcul. Pe o piata ce numara aproape 3 milioane de cititori de bloguri si mai mult de 5,6 milioane utilizatori de Facebook in Romania, business-urile vad tot mai clar alternativa la bugetele imense cheltuite pe campanii traditionale de advertising. Social Media devine amplificatorul interactiunii consumatorilor cu brandurile si mediul preferat de transmitere si comunicare a experientei de brand.
Dintre invitati s-au remarcat personalitati ale domeniului precum:
  • Luiz Moutinho, Foundation Chair of Marketing, Founding Editor-in- Chief, Journal of Modelling in Management (JM2), Adam Smith Business School, University of Glasgow
  • Michael Koch, Founder and Chief Executive Officer Catalyst Group
  • Alexandru Negrea, Social Media Manager, BCR,
  • Daniel Enescu, Co-Owner, Daedalus Group
Si de aceasta data, moderator a fost Marta Usurelu, Redactor Sef, revista Biz


     Luna: April , Domeniul: ECONOMICS
Liana Stanculea
A terminat Facultatea de matematica, Specializarea Informatica la Universitatea Bucuresti în anul 1978 functionând un timp ca profesoara de matematica.
În anul 2010 a obtinut Diploma de Doctor în Cibernetica si Statistica Economoca la Universitatea Babes-Bolyali Cluj-Napoca cu teza Contributii la conceperea, proiectarea si implementarea unui sistem informatic pentru intreprinderile mici si mijlocii din domeniul comertului la Editura MEGA MIX, Iasi.
A publicat o serie de articole despre informatizarea IMM-urilor în Tribuna Economica, rubrica informatica si în baze de date internationale
Printre preocuparile dansei se numara si învatamântul electronic cu urmatoarele articole: E-Assessment, Learning and Appreciation
WHAT IS GOOD e-LEARNING?


     , Domeniul: SOCIAL
Flavia Lucia Ghencea
      Lector universitar la Facultatea de Drept si Administratie Publica din Constanta, titular al disciplinei Drept administrativ.
     Absolventa în 1993 a Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti, îsi redefineste traiectul profesional si, din 1994, ia drumul dreptului. Licentiata de Universitatea Lucian Blagadin Sibiu in 1999, continua parcursul stiintific la Universitatea Bucuresti,unde urmeaza studii doctorale în domeniul drept, pe care le finalizeaza in 2012, cu o teza apreciata de comisie cu calificativul foarte bine/magna cum laudae, cu titlul „Regimul autorizarii în dreptul românesc si comparat. Privire speciala asupra autorizarii tacite”.
     Preocupata permanent de aprofundarea cunostintelor dobândite si asimilarea unora noi, urmeaza programe de dezvoltare personala si profesionala. Este formator autorizat, manager de proiect, redactor de acte normative si expert în proiecte europene.
     Cadru didactic devotat catedrei, se ocupa de activitatea de consiliere si orientare în cariera a studentilor, îi îndruma si îi ajuta ori de câte ori acestia au nevoie.
     Membra în organisme si asociatii nationale si internationale de profil – Institutul de Stiinte Administrative Paul Negulescu, Societatea Academica de Stiinte Administrative, Uniunea Juristilor din România, International Institute of Administrative Sciences, se remarca printr-o bogata activitate stiintifica si didactica, este autoarea a 7 carti si peste 40 de articole publicate în paginile unor reviste nationale si internationale de prestigiu sau în volumele unor manifestari stiintifice.
     Contributia cea mai de seama la domeniul stiintelor juridice si administrative o constituie ultima sa lucrare, Autorizarea administrativa.Teorie. Practica. Jurisprudenta, rodul cercetarilor laborioase savârsite pe parcursul pregatirii doctorale alaturi de doi profesori de exceptie: regretatul prof.univ.dr. Antonie Iorgovan si, mai apoi, reputata specialista, prof.univ.dr. Verginia Vedinas.
     Semnificatia speciala a lucrarii, în primul rând pentru ca umple un gol în doctrina juridica si administrativa, si apoi pentru ca abordeaza un subiect complex, aflat la interferenta dintre mai multe ramuri ale dreptului, dar si dintre drept si stiintele exacte, face ca, la Sibiu, pe 17 mai 2013, Institutul de Stiinte Administrative Paul Negulescu, sa fie gazda lansarii volumului, aparut sub egida Editurii Universul Juridic.      Manifestarea s-a desfasurat într-o atmosfera de înalta tinuta, în prezenta specialistilor în stiinte juridice si administrative reuniti la conferinta, personalitati în domeniile lor de activitate, teoreticieni si practicieni deopotriva, membrii ai mediului academic, magistrati si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale.
     În cuvântul sau, d-na prof.univ.dr.Verginia Vedinas, face o prezentare a lucrarii, apreciind-o ca rezultatul unui demers laborios pe un teren prea putin aprofundat de doctrina de specialitate si „niciodata de o maniera asa cum a realizat-o autoarea”, despre care, tine sa precizeze ca: „a venit în domeniul juridic cu maturitatea, precizia, concretetea si claritatea pe care i le-au dat stiintele ingineresti, lucru care a ajutat-o sa devina un jurist de forta, pasionat, dar si un cadru didactic daruit catedrei si studentilor sai”.
Lista lucrari 2013


     Luna: January , Domeniul: ECONOMICS
Laura STEFANESCU

is PhD Professor at the Faculty of Financial Management Accounting from Craiova, Spiru Haret University, Romania, where she teaches Elements of Information Technology, Business Informatics, Databases, Decision System Support, E-Business.
She received in 2005 PhD diploma in economy, research area: Economic Cybernetic from University of Craiova, Faculty of Economics and Business Administration.
She is also the manager of the European Research Centre of Managerial Studies in Business Administration (www.cesmaa.eu) and Vice-president – projects implementation of Association for Sustainable Education, Research and Science (www.asers.eu).
Starting with 2008, she joined as volunteer in RePEC team to edits weekly report on Knowledge Management and Knowledge Economy and from 2010 is General Editor of New Economic Papers.
Present researches: 2 grants: AT no.80GR/2007 Organizational Reengineering as Efficient Solution for Basic Restructuring of Business. Study Case Concerning the Elaboration of the Reengineering Projects Using Informational Technologies and PCE_II_2008 _2_IDEAS The Management of Knowledge for the Virtual Organization. Possibilities to Support Management using Systems Based on Knowledge’ funded by The National University Research Council from Romania, 4 Books and many articles in business informatics field and participations at international conferences.
For more details about her activities here.

     Luna: February , Domeniul: SOCIAL

Mihnea Claudiu Drumea

 

Absolvent alFacultății de Drept, Universitatea „Spiru Haret”, licențiat în științejuridice, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu (1999),Mihnea Claudiu Drumea este autor al tezei de doctorat Contractul de muncă.Istoric, până la Codul muncii de la 1950,  susţinută la Facultatea de Drept,Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj Napoca, în aprilie 2007.

Ca membru al corpului profesoral din cadrul Facultății de Drept șiAdministrație Publică, Constanța, Universitatea „Spiru Haret”, Mihnea ClaudiuDrumea desfăşoară o bogată activitate didactică – evidențiată de varietatea decursuri pe care le predă: cursuri de dreptul muncii și securității sociale, dreptulrelațiilor individuale și colective de muncă, dreptul transporturilor șidreptul asigurărilor. Toate aceste cursuri se regăsesc în volume publicate atâtîn calitate de autor al cursurilor universitare în domeniul dreptului muncii: Dreptul muncii. Note de curs, Constanţa:Europolis, (2005), Contractul de muncă.Istoric, până la Codul muncii de la 1950, monografie, Constanţa: Europolis,(2007), Dreptul muncii. Curs universitar,Constanţa: Europolis, (2008), cât și co-autor al cursurilor de Relații colective de muncă, București:FRM, (2008), Relații individuale de muncă,București: FRM, (2008), Dreptul muncii.Caiet de seminar, Constanţa: Europolis, (2005, 2006), Elemente de dreptul muncii, Constanţa: Europolis, (2005),

Totodată, Mihnea Claudiu Drumea desfășoară și o activitate ştiinţificăsusținută: autor a peste 50 de articole în domeniul dreptului muncii, publicateîn reviste din țară și din străinătate, din care peste 10 indexate în BDI. Afost invitat plenar la conferințe înternaționale și a participat la numeroaseconferințe naționale și internaționale la care a susținutprelegeri, a moderat secțiuni și mese rotunde.

Activitatea organizatorică şi editorială a fost o constantă de-alungul carierei în plan științific și administrativ – subsecvent, în calitatede cancelar, prodecan și decan al Facultății de Drept și Administrație Publică,Constanța, a organizat conferințele naționale Sub Semnul Creativității și Inovației, CLPA-2009, Cea de-a XVI-asesiune de comunicări ştiinţifice a cadrelor didactice, Cultura socio-juridică – un factordeterminant în evoluţia societăţii, Cea de-a XVII-a sesiune de comunicăriştiinţifice a cadrelor didactice, 2010, Culturasocio-juridică – un factor de echilibru și stabilitate în perioadele de criză, Ceade-a XVIII-a sesiune de comunicări ştiinţifice a cadrelor didactice, 2011 șicele 4 ediții ale conferinței internaționale Law and Social Order, LSO 2011, LSO 2012, LSO 2013, LSO 2014, coordonândalături de profesor univ. dr. Frank S. Ravitch (Universitatea din Michigan) șicercetătorul gr. I Arnaud Paturet (CNRS, Paris) editarea seriei Law and Social Order, promovândcalitatea în învăţământul şi în cercetarea universitară. 



     Luna: July , Domeniul: ECONOMICS

Baicu Claudia Gabriela este conf. univ. dr. la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Stiinte Economice Bucuresti. Este doctor în domeniul Finante, titlul tezei de doctorat fiind: Bancile si activitatea bancara internationala. A absolvit, la Academia Romana, Scoala Post-Doctorala Academica in Economie (SpDaE), finalizata prin sustinerea publică a lucrarii de disertatie cu tema: Criza si reglementarea activitatii financiar-bancare (media de absolvire 9,59).

Activitatea de cercetare a doamnei Baicu se focalizeaza pe teme circumscrise sectorului bancar si finantelor internationale.

În ianuarie 2017 a efectuat o vizita de studiu in Islanda, la Universitatea Reykjavik, cu sprijinul financiar primit in cadrul Programului de burse SEE – RO15. Ca urmare a acestei vizite s-au pus bazele cooperarii intre Universitatea Spiru Haret si Universitatea Reykjavik. In acest context, doamna Baicu Claudia Gabriela şi domnul Mar Wolfgang Mixa de la Universitatea Reykjavik au continuat colaborarea inceputa cu ocazia vizitei de studiu şi au elaborat un articol privind studiul comparativ al sistemelor bancare din Romania si Islanda.

Articolul, intitulat: BANKING SYSTEMS IN ROMANIA AND ICELAND: TWO DIFFERENT WORLDS BUT SIMILAR DEVELOPMENT, este publicat in Journal of Economic Development, Environment and People, vol. 6, nr. 2, 2017. Asa cum sugereaza si titlul, articolul releva faptul ca, in ciuda diferentelor dintre cele doua tari, de-a lungul timpului, sistemele bancare au avut evolutii similare. Cu toate acestea, exista si o serie de diferente intre cele doua sisteme bancare, evidentiate atat inainte, cat si dupa izbucnirea crizei.