Evenimente ICCS

AFIS CONGRES

FINAL27 martie Poster Samira Cook at Universitatea Spiru Haret Buch April 7

Publicatii

training scopus_spiru haret(nou) (1)

USP_1

EBSCO 3


Previous
Next

 

Acces la surse de informare științifice în format electronic: baza de date EBSCO

Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al Universităţii Spiru Haret,  în colaborare cu ROMDIDAC, partenerul EBSCO în Romania,  a organizat joi, 4 aprilie 2019, la sediul Universităţii Spiru Haret din Şoseaua Berceni nr. 24, sector 4, Bucureşti, Sesiunea de prezentare și instruire pentru utilizarea bazei de date ştiinţifice EBSCO Academic Search™ Complete, bază de date  produsă de compania americană EBSCO Information Services.

În cadrul acestui eveniment, la care au participat numeroşi studenţi şi cadre didactice ale Universităţii Spiru Haret, domnul dr. Robert Coravu, directorul Departamentului Resurse Electronice ROMDIDAC, a prezentat audienţei posibilități de căutare și management al informației pe platforma EBSCOhost, modul de creare a unui cont de utilizator pe platforma EBSCOhost precum şi modul de creare a unui cont pentru accesul mobil.

Participanţii la acest eveniment au fost interesaţi  de conţinutul bazei de date Academic Search™ Complete precum şi modalitatea de identificare a informaţiei pe platforma EBSCO.

Au fost prezentaţi paşii care trebuiesc urmaţi pentru accesarea bazei de date EBSCO din pagina web a Universităţii Spiru Haret, www.spiruharet.ro. Baza de date poate fi consultată de pe orice dispozitiv (PC, laptop, tableta, telefon mobil etc.) conectat la rețeaua internet a universităţii. De asemenea, personalul didactic și studenții din cadrul universității o pot accesa și din afara rețelei de internet a acesteia, pe baza unui cont de acces mobil.

 


Acces electronic la literatura ştiintifică pentru susţinerea şi promovarea sistemului de cercetare şi educaţie din România

Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică şi Enformation au organizat în data de 7 martie 2019, în campusul Universităţii Spiru Haret din str. Fabricii nr. 46 G, o sesiune de instruire despre conţinutul, modul de utilizare şi instrumentele oferite de resursele documentare la care au acces cadrele didactice, bibliotecarii, masteranzii şi studenţii din Universitatea Spiru Haret prin intermediul Enformation:

ProQuest Central

Clarivate Analytics: Web of Science, Journals Citation Reports, Derwent Innovation Index ProQuest Central

SCOPUS

CABI VetMed

 


Workshop  

Bune practici pentru evaluarea unui articol stiintific

Uniunea Ziariştilor din România şi Universitatea Spiru Haret a organizat vineri, 14 decembrie şi sâmbătă, 15 decembrie 2018, la sala de conferințe și evenimente a Premium Welleness Institute workshop-ul având ca temă bunele practici pentru evaluarea unui articol ştiinţific.

 

Problematica Workshop-lui

  • Cercetarea economică în contextual general al cercetării științifice
  • Elementele structurale ale unui articol științific
  • Redactarea unui articol științific
  • Modalități de prezentare a unui articol științific
  • Baze de date internaționale în domeniul științelor economice
  • Criterii relevante în alegerea unei reviste științifice
  • Bune practici privind optimizarea citărilor
  • Criterii de evaluare a performanței științifice
  • Plagiatul, legislația antiplagiat și etica cercetării
  • Publicarea gratuită a rezultatelor cercetării științifice în reviste indexate în Web of Science

Mai multe detalii…


Publicarea gratuită a rezultatelor cercetării știintifice

în reviste indexate în Web of Science

 Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică a organizat în data de 17 mai 2018 la Sala Senatului a Universităţii Spiru Haret, workshop- ul cu tema Publicarea gratuită a rezultatelor cercetării știintifice în reviste indexate în Web of Science.

La workshopul susţinut de conf. univ. dr. George Lăzăroiu din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Universitatea Spiru Haret, au participat cadre didactice interesate de îmbunăţăţirea rezultatelor cercetării ştiinţifice.

 

 


Strategii de indexare a revistelor USH in baze de date internationale relevante

 

Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică a organizat, în data de 24.05.2018, la Sala Senatului a Universităţii Spiru Haret, workshop-ul cu tema Strategii de indexare a revistelor USH în baze de date internaţionale. La acest workshop, susţinut de domnul conf. univ. dr. George Lăzăroiu, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, au participat cadre didactice USH interesate de sporirea vizibilităţii publicaţilor USH.

 

 


Granturi academice prin competitie pentru participarea la conferinţe

 

Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică a organizat în data de 14 iunie 2018, la Sala Senatului a Universităţii Spiru Haret, workshopul având ca temă Granturi academice prin competiţie pentru participarea la conferinţe. La acest workshop, la care au participat cadre didactice ale Universităţii Spiru Haret, domnul conf. univ. dr. George Lăzăroiu, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a prezentat oportunităţile pe care le pot accesa cadrele didactice în vederea participării la conferinţe naţionale şi internaţionale.

 


Workshop Elsevier Scopus

Institutul Central de Cercetare  Ştiintifică şi Elsevier a organizat în  data de 21 iunie 2018, începand cu ora 10:00, workshopul avand ca tema utilizarea bazei de date bibliografice și bibliometrice Scopus. Workshopul a avut loc la sediul central al Universităţii Spiru Haret, Sala Senatului,  din str. Ion Ghica nr. 13, sector 3.  Această sesiune a fost deschisa pentru bibliotecari, cadre didactice, comunitatea academică şi studenţi.

 

https://www.facebook.com/events/2023623171219802/

https://www.facebook.com/events/2023623171219802/?active_tab=discussion


Arhiva Evenimente ICCS

 

error

Enjoy this website? Please spread the word :)