ICCS
social sciences
economics
sciences
art_architectute
humanities
              economics
economics
bar'
In perioada 8-12 mai 2017 Universitatea Spiru Haret a primit vizita profesorului Adam Grzegorczyk, prorector al University of Promotion in Warsaw, Polonia.
Dl. profesor Adam Grzegorczyk a avut întâlniri cu dl. prof. univ. dr. Gheorghe Duda, coordonator institutional al Programului Erasmus+ la nivelul Universitatii Spiru Haret, cu dl. Conf. univ. dr. Daniel Gardan, coordonator central Erasmus+, precum si cu cadrele didactice ale Facultatii de stiinte Economice Bucuresti.
Intalnirile au avut loc la Sediul Central al Universitatii Spiru Haret, precum si la sediul Facultatii de stiinte Economice din cadrul Campusului "Didactica".
In zilele de 9, 10 si 11 mai 2017 dl. profesor Adam Grzegorczyk a tinut prelegeri în fata studentilor din cadrul facultatii de stiinte Economice pe teme vizând Tehnici promotionale si comunicarea in Marketing
Prelegerile au fost interactive, prilejuind vii si interesante dezbateri. La sfârsitul vizitei, dl. profesor Adam Grzegorczyk si-a exprimat satisfactia pentru rezultatele vizitei si intentia de a colabora în viitor pe mai multe planuri.

CONFERINTA ECONOMICA NAŢIONALA – CEN 2014: OPORTUNITĂŢI, RISCURI SI INCERTITUDINI ÎN ECONOMIA CONTEMPORANĂ.
Comunicarile pot acoperi subiecte din economie, integrare europeana, management, marketing, finante, contabilitate, banci, asigurari si informatica economica, care se subscriu temei conferinţei.
Evenimentul va avea loc in Campusul Didactica, str. Fabricii nr. 46G, sector 6, Bucureşti, in ziua de joi, 22 mai 2014, orele 10.00.
Detalii suplimentare aici.

In perioada 5-8 iunie 2013 s-a desfasurat la Constanta cea de-a 4-a editie a Conferintei Internationale INTERNATIONAL CONFERENCE ON BUSINESS AND ECONOMY (ICBE) 2013: \"Interdisciplinary Studies on a New Economy\" organizata de Universitatea \"Spiru Haret\" Bucuresti, Facultatea de Management Financiar Contabil Constanta in parteneriat cu Addleton Academic Publishers (New York), Contemporary Science Association (New York) si Institute of Interdisciplinary Studies in Humanities and Social Sciences (New York). Lucrarile conferintei s-au axat pe 4 arii tematice: Probleme globale economice, sociale si politice; Management si Marketing; Economie si dezvoltare regionala; Contabilitate si Finante. La eveniment au participat 34 de persoane din 5 tari: România, Bulgaria, Turcia, Macedonia si Iordania, afiliate la 10 institutii din tara sau din strainatate. Site-ul conferintei: http://www.icbe-ct.com/INSTITUTUL CENTRAL DE CERCETARE STIINTIFICA si FACULTATEA DE FINANTE SI BANCI BUCURESTI organizeaza, Joi 30 mai 2013, CONFERINTA ECONOMICA NATIONALA - CEN 2013, PREZENT SI VIITOR IN ECONOMIA ROMANEASCA.
Comunicarile pot acoperi subiecte din economie, integrare europeana, management, marketing, finante, contabilitate, banci, asigurari si informatica economica, care se subscriu temei conferintei.
Expertiza si ideile dumneavoastra sunt foarte interesante pentru noi si pentru toti participantii si sunteti bineveniti sa participati. Convinsi fiind ca participarea dumneavoastra la conferinta va asigura succesul acestui eveniment important, comitetul stiintific va multumeste si va roaga sa primiti aprecierea noastra deplina.
Evenimentul va avea loc în Campusul Didactica, str. Fabricii nr. 46G, sector 6, Bucuresti, în ziua de miercuri, 30 mai 2013, orele 10.00.


FACULTATEA DE FINANŢE ŞI BĂNCI, Bucureşti organizează CONFERINŢA ECONOMICĂ NAŢIONALĂ – CEN 2013: PREZENT SI VIITOR IN ECONOMIA ROMANEASCA, pe data de 29 mai 2013

Cursuri de antreprenoriat sustinute de cadrele didactice ale Facultatii de Management Financiar-Contabil si ale Facultatii Marketing si Afaceri Economice Internationale din Bucuresti

Incepind cu luna mai 2011 o parte dintre cadrele didactice ale facultatilor mai sus amintite (Prof. Univ. Dr. Cicilia Ionescu, Prof. univ. dr. Pistol Luminita, Conf. univ. dr. Gurgu Elena, Conf. Univ. Dr. Luminita Ionescu, Conf. univ. dr. Zorzoliu Raluca, Lector univ. dr. Gardan Daniel) au instruit un numar insemnat de tinere domnisoare si femei din toate regiunile tarii la Cursul de formare Competente Antreprenoriale, desfasurat prin proiectul POSDRU/97/6.3/S/64240 intitulat ProFeminAntrep – Promovarea egalitatii de sanse in antreprenoriat. Acest proiect este desfasurat de catre Universitatea Spiru Haret, Bucuresti în parteneriat cu Uniunea Nationala pentru Drepturile Femeii din România si are ca scop initierea unui numar de 7200 de femei din toate cele 8 regiuni de dezvoltare, si anume 900 de femei la nivelul fiecarei regiuni, formate în aspect ce tin de initierea unei afaceri.

Tinerelor doamne si domnisoare li s-a oferit suportul stiintific necesar pentru infiintarea si desfasurarea unei mici afaceri individuale (PFA sau SRL). Totodata li s-a creat si oportunitatea de a-si infiinta propria afacere, pe baza depunerii unui plan de afaceri si evaluarea lui de catre o comisie. In urma derularii acestor cursuri o parte dintre tinerele doamne si domnisoare si-au infiintat propriile firme, care in prezent isi desfasoara activitatea pe piata comerciala din Bucuresti, dar si din alte regiuni ale tarii.
Managerul de proiect este Conf. univ. Dr. Maria Andronie.


Sesiunea de comunicari stiintifice a cadrelor didactice din cadrul facultatilor de Management Financiar–Contabil si Finante si Banci din Bucuresti

In data de 08 mai 2012, incepand cu orele 10.00, facultatile de Management Financiar-Contabil si Finante si Banci din Bucuresti organizeaza cea de-a X-a Sesiune de Comunicari Stiintifice a cadrelor didactice cu tema Echilibre si dezechilibre ale pietei romanesti in perioada actuala. Evenimentul va avea loc la sediul facultatii din str. Fabricii nr. 46G, respectiv Amfiteatrul I. Manifestarea stiintifica isi propune crearea unui cadru de dezbatere in vederea analizei principalelor aspecte teoretice si practice privind comportamentul pietei romanesti in perioada actuala. Sunt invitati sa participe la manifestare toti cei interesati de un asemenea subiect specialisti ce isi desfasoara activitatea in teoria si practica din domeniu.

Vizualizati brosura evenimentului Brosura CEN 2012


Universitatea Spiru Haret, în baza Protocolului de colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nr. 3044 din 05.03.2012, prin Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică, oragnizează o serie de activitati extracurriculare comune universitate-licee, în săptămâna 2-6 aprilie 2012, prin Programul “Şcoala altfel”

Cercetatorul lunii

Baicu Claudia Gabriela este conf. univ. dr. la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Stiinte Economice Bucuresti. Este doctor în domeniul Finante, titlul tezei de doctorat fiind: Bancile si activitatea bancara internationala. A absolvit, la Academia Romana, Scoala Post-Doctorala Academica in Economie (SpDaE), finalizata prin sustinerea publică a lucrarii de disertatie cu tema: Criza si reglementarea activitatii financiar-bancare (media de absolvire 9,59).

Activitatea de cercetare a doamnei Baicu se focalizeaza pe teme circumscrise sectorului bancar si finantelor internationale.

În ianuarie 2017 a efectuat o vizita de studiu in Islanda, la Universitatea Reykjavik, cu sprijinul financiar primit in cadrul Programului de burse SEE – RO15. Ca urmare a acestei vizite s-au pus bazele cooperarii intre Universitatea Spiru Haret si Universitatea Reykjavik. In acest context, doamna Baicu Claudia Gabriela şi domnul Mar Wolfgang Mixa de la Universitatea Reykjavik au continuat colaborarea inceputa cu ocazia vizitei de studiu şi au elaborat un articol privind studiul comparativ al sistemelor bancare din Romania si Islanda.

Articolul, intitulat: BANKING SYSTEMS IN ROMANIA AND ICELAND: TWO DIFFERENT WORLDS BUT SIMILAR DEVELOPMENT, este publicat in Journal of Economic Development, Environment and People, vol. 6, nr. 2, 2017. Asa cum sugereaza si titlul, articolul releva faptul ca, in ciuda diferentelor dintre cele doua tari, de-a lungul timpului, sistemele bancare au avut evolutii similare. Cu toate acestea, exista si o serie de diferente intre cele doua sisteme bancare, evidentiate atat inainte, cat si dupa izbucnirea crizei.