ICCS
social sciences
economics
sciences
art_architectute
humanities
              economics
economics
bar'

Facultatea de Stiinte Economice,Bucuresti
Centrul de Cercetari Aplicate in Economie
http://csme.spiruharet.ro

Facultatea de Stiinte Juridice si Stiinte Economice Constanta
Centrul de Cercetare Stiintifica in Economie Constanta

Facultatea de Stiinte Juridice, Economice si Administrative Brasov
Centrul de Cercetare in Management Brasov

Facultatea de Stiinte Juridice, Economice si Administrative Craiova
Centrul European de Studii Manageriale in Administrarea Afacerilor Craiova
http://www.cesmaa.eu/

Facultatea de Stiinte Economice Campulung-Muscel
Centrul de Cercetari Economice Aplicate Campulung Muscel
https://ccea2016.wordpress.com/


Cercetatorul lunii

Baicu Claudia Gabriela este conf. univ. dr. la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Stiinte Economice Bucuresti. Este doctor în domeniul Finante, titlul tezei de doctorat fiind: Bancile si activitatea bancara internationala. A absolvit, la Academia Romana, Scoala Post-Doctorala Academica in Economie (SpDaE), finalizata prin sustinerea publică a lucrarii de disertatie cu tema: Criza si reglementarea activitatii financiar-bancare (media de absolvire 9,59).

Activitatea de cercetare a doamnei Baicu se focalizeaza pe teme circumscrise sectorului bancar si finantelor internationale.

În ianuarie 2017 a efectuat o vizita de studiu in Islanda, la Universitatea Reykjavik, cu sprijinul financiar primit in cadrul Programului de burse SEE – RO15. Ca urmare a acestei vizite s-au pus bazele cooperarii intre Universitatea Spiru Haret si Universitatea Reykjavik. In acest context, doamna Baicu Claudia Gabriela şi domnul Mar Wolfgang Mixa de la Universitatea Reykjavik au continuat colaborarea inceputa cu ocazia vizitei de studiu şi au elaborat un articol privind studiul comparativ al sistemelor bancare din Romania si Islanda.

Articolul, intitulat: BANKING SYSTEMS IN ROMANIA AND ICELAND: TWO DIFFERENT WORLDS BUT SIMILAR DEVELOPMENT, este publicat in Journal of Economic Development, Environment and People, vol. 6, nr. 2, 2017. Asa cum sugereaza si titlul, articolul releva faptul ca, in ciuda diferentelor dintre cele doua tari, de-a lungul timpului, sistemele bancare au avut evolutii similare. Cu toate acestea, exista si o serie de diferente intre cele doua sisteme bancare, evidentiate atat inainte, cat si dupa izbucnirea crizei.