ICCS
social sciences
economics
sciences
art_architectute
humanities
              economics
economics
bar'

Baicu Claudia Gabriela este conf. univ. dr. la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Stiinte Economice Bucuresti. Este doctor în domeniul Finante, titlul tezei de doctorat fiind: Bancile si activitatea bancara internationala. A absolvit, la Academia Romana, Scoala Post-Doctorala Academica in Economie (SpDaE), finalizata prin sustinerea publică a lucrarii de disertatie cu tema: Criza si reglementarea activitatii financiar-bancare (media de absolvire 9,59).

Activitatea de cercetare a doamnei Baicu se focalizeaza pe teme circumscrise sectorului bancar si finantelor internationale.

În ianuarie 2017 a efectuat o vizita de studiu in Islanda, la Universitatea Reykjavik, cu sprijinul financiar primit in cadrul Programului de burse SEE – RO15. Ca urmare a acestei vizite s-au pus bazele cooperarii intre Universitatea Spiru Haret si Universitatea Reykjavik. In acest context, doamna Baicu Claudia Gabriela şi domnul Mar Wolfgang Mixa de la Universitatea Reykjavik au continuat colaborarea inceputa cu ocazia vizitei de studiu şi au elaborat un articol privind studiul comparativ al sistemelor bancare din Romania si Islanda.

Articolul, intitulat: BANKING SYSTEMS IN ROMANIA AND ICELAND: TWO DIFFERENT WORLDS BUT SIMILAR DEVELOPMENT, este publicat in Journal of Economic Development, Environment and People, vol. 6, nr. 2, 2017. Asa cum sugereaza si titlul, articolul releva faptul ca, in ciuda diferentelor dintre cele doua tari, de-a lungul timpului, sistemele bancare au avut evolutii similare. Cu toate acestea, exista si o serie de diferente intre cele doua sisteme bancare, evidentiate atat inainte, cat si dupa izbucnirea crizei.
Laura STEFANESCU


is PhD Professor at the Faculty of Financial Management Accounting from Craiova, Spiru Haret University, Romania, where she teaches Elements of Information Technology, Business Informatics, Databases, Decision System Support, E-Business.
She received in 2005 PhD diploma in economy, research area: Economic Cybernetic from University of Craiova, Faculty of Economics and Business Administration.
She is also the manager of the European Research Centre of Managerial Studies in Business Administration (www.cesmaa.eu) and Vice-president – projects implementation of Association for Sustainable Education, Research and Science (www.asers.eu).
Starting with 2008, she joined as volunteer in RePEC team to edits weekly report on Knowledge Management and Knowledge Economy and from 2010 is General Editor of New Economic Papers.
Present researches: 2 grants: AT no.80GR/2007 Organizational Reengineering as Efficient Solution for Basic Restructuring of Business. Study Case Concerning the Elaboration of the Reengineering Projects Using Informational Technologies and PCE_II_2008 _2_IDEAS The Management of Knowledge for the Virtual Organization. Possibilities to Support Management using Systems Based on Knowledge’ funded by The National University Research Council from Romania, 4 Books and many articles in business informatics field and participations at international conferences.
For more details about her activities here.
Liana Stanculea
A terminat Facultatea de matematica, Specializarea Informatica la Universitatea Bucuresti în anul 1978 functionând un timp ca profesoara de matematica.
În anul 2010 a obtinut Diploma de Doctor în Cibernetica si Statistica Economoca la Universitatea Babes-Bolyali Cluj-Napoca cu teza Contributii la conceperea, proiectarea si implementarea unui sistem informatic pentru intreprinderile mici si mijlocii din domeniul comertului la Editura MEGA MIX, Iasi.
A publicat o serie de articole despre informatizarea IMM-urilor în Tribuna Economica, rubrica informatica si în baze de date internationale
Printre preocuparile dansei se numara si învatamântul electronic cu urmatoarele articole: E-Assessment, Learning and Appreciation
WHAT IS GOOD e-LEARNING?

Jelev Viorica
Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale
Pe 27 feb.2013, a participat la prima editie a Conferintei Retail Revolution, eveniment dedicat strategiilor de retail de succes care au ajutat magazinele sa se reinventeze si sa se extinda chiar si in perioada de recesiune. Evenimentul a fost moderat de Marta Usurelu, Redactor- Sef la Revista Biz. S-a discutat cum s-a modificat harta retailului prin adaptarea la nevoile shopperului upgradat din Romania. La eveniment au participat principalii jucatori care au mizat pe extindere in ultimii ani si au reusit. Evenimentul a reunit lideri ai industriei, persoane de decizie dar si specialisti in marketing si advertising din cadrul marilor branduri prezente pe piata din Romania. Persoanele prezente au avut oportunitatea de a discuta despre provocarile si trendurile existente in acest domeniu in anul care abia a inceput.
Pe 5 martie, in aceeasi locatie a hotelului Howard Johnson, amparticipat la workshopul Social Media Summit. Workshopul reprezinta editia Social media ca Inovatie in media din cadrul programului Conferinta Nationala a presei din Romania si face parte din proiectul Antreprenoriat si inovatie in mass media, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Daca anul 2012 a fost unul al Facebook, iar retelele sociale au ocupat prima pozitie in topul canalelor de promovare, 2013 promite o serie de schimbari demne de luat in calcul. Pe o piata ce numara aproape 3 milioane de cititori de bloguri si mai mult de 5,6 milioane utilizatori de Facebook in Romania, business-urile vad tot mai clar alternativa la bugetele imense cheltuite pe campanii traditionale de advertising. Social Media devine amplificatorul interactiunii consumatorilor cu brandurile si mediul preferat de transmitere si comunicare a experientei de brand.
Dintre invitati s-au remarcat personalitati ale domeniului precum:
 • Luiz Moutinho, Foundation Chair of Marketing, Founding Editor-in- Chief, Journal of Modelling in Management (JM2), Adam Smith Business School, University of Glasgow
 • Michael Koch, Founder and Chief Executive Officer Catalyst Group
 • Alexandru Negrea, Social Media Manager, BCR,
 • Daniel Enescu, Co-Owner, Daedalus Group
Si de aceasta data, moderator a fost Marta Usurelu, Redactor Sef, revista Biz

Luminita Ionescu

Afiliere Nationala si Internationala

Read more
Jelev Viorica

In perioada 12-16 noiembrie 2012, la Hotel Howard Johnson din Bucuresti, am participat la a 11-a editie, Zilele Biz, cel mai mare eveniment business-to-business din Romania. Acest eveniment de referinta in mediul de afaceri romanesc, mi-a oferit sansa de a cunoaste, in fiecare dintre cele cinci zile cat a durat evenimentul, personalitati din cate un domeniu de business:

Ziua 1- Antreprenoriat - am intalnit antreprenorii “cu valoare adaugata”, nume grele care conduc afaceri romanesti de succes cu prezenta internationala si am aflat care sunt resorturile psihologice, cum si ce trebuie schimbat in gandire, comportament si actiune pentru a ne programa pentru reusita.

Ziua 2- Inovatie – am descoperit cele mai noi tehnologii care diferentiaza leaderii sectorului IT si am gasit noile surse ale inovatiei, ne-capitalizate suficient inca: consumatorii. Am audiat studii de caz atat din corporatii cu strategie inovativa cat si din randul start-up-urilor ingenioase, care compenseaza lipsa resurselor financiare cu idei creative.

Ziua 3 – Management- la acesta sectiune am gasit raspunsul la cea mai actuala dilema a managerilor - Supravietuire pe termen scurt vs sustenabilitate pe termen lung - alaturi de consultanti si top manageri

Ziua 4- CSR- In Ziua Responsabilitatii am aflat de ce si cum trebuie readuse in prim-plan proiecte de dezvoltare durabila, prin studii de caz despre sustenabilitate, strategii si concepte noi care urmeaza sa fie implementate

Ziua 5- Media si Marketing- Am audiat rapoarte speciale bazate pe studii exclusive de piata, keynote speech de la cateva dintre cele mai influente personalitati culturale, reuniunea celor mai talentati oameni de comunicare romani.

Audienta evenimentului a fost specializata pe fiecare zi, reunind cca 2500 top si middle manageri, antreprenori, specialisti in comunicare, consultanti, investitori, reprezentanti ai oficialitatilor si ONG-urilor, decision makeri si reprezentanti ai media. Read more...


Daniela Pasnicu

Activitate de cercetare in anul univ. 2012-2013:

Articole

 • (2012) Daniela Pasnicu, Gabi Tudose, The Role of the work force skills in a innovation process in a flexicurity culture– The Romanian case study, International Conferince in Engineering&Business Education, Innovation and Entrepreneurship, Sibiu, Romania,http://www.cedc.ro/conf.brcee/media/Conference%20program/Program_Conferinta_2012.pdf, ISBN 978-606-12-0369-7, ISSN 1843-6730;

  Studiu publicat

  • (2012) Daniela Pasnicu (coautor), Studiu privind segregarea de gen pe piata muncii, elaborat în cadrul proiectului Profeminantrep-promovarea egalitatii de sanse în antreprenoriat, Editura Fundatiei România de Mâine, http://www.profeminantrep.ro/uploads/STUDIU_PRIVIND_SEGREGAREA_DE_GEN_PE_PIATA_MUNCII.pdf
  • Proiecte de cercetare
   1. (Director de proiect),Sistem integrat de management al fluxurilor migratiei lucratorilor în vederea gestionarii adecvate a migratiei economice, finantare prin Planul sectorial, contract nr.3/11.06.2012, contractor INCSMPS, beneficiar MMFPS.
   2. (Expert pe termen scurt), lector în cadrul Seminariilor Regionale de Informare din cadrul Proiectului Securitateasi sanatatea în munca, o premisa pentru competitivitate, în perioada 2012-2013, http://ssm-competitivitate.inpm.ro/ Organizatori Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Protectia Muncii Alexandru Darabont Bucuresti, în parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a României, http://ssm-competitivitate.inpm.ro/?page_id=118
   3. (Expert pe termen lung) în proiectul ProFeminAntrep– promovarea egalitatii de sanse în antreprenoriat, POSDRU/97/6,3/S/6424 , FSE. 01.10.2010 -01.09.2012; http://www.profeminantrep.ro/despre-proiect
   Lista de publicatii
   Read more


Raluca Zorzoliu
Este inscrisa in programul post-doctoral SPODE (http://postdoc.acad.ro/), al Academiei Romane, program care a inceput in octombrie 2010 si dureaza 22 de luni.
In saptamana 18-24 iunie participa la conferinta - 8th International Strategic Management Conference, in Barcelona, (publicata Elsevier) cu lucrarea Regional and sustainable development in Italy.
Detalii suplimentare

Cercetatorul lunii

Baicu Claudia Gabriela este conf. univ. dr. la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Stiinte Economice Bucuresti. Este doctor în domeniul Finante, titlul tezei de doctorat fiind: Bancile si activitatea bancara internationala. A absolvit, la Academia Romana, Scoala Post-Doctorala Academica in Economie (SpDaE), finalizata prin sustinerea publică a lucrarii de disertatie cu tema: Criza si reglementarea activitatii financiar-bancare (media de absolvire 9,59).

Activitatea de cercetare a doamnei Baicu se focalizeaza pe teme circumscrise sectorului bancar si finantelor internationale.

În ianuarie 2017 a efectuat o vizita de studiu in Islanda, la Universitatea Reykjavik, cu sprijinul financiar primit in cadrul Programului de burse SEE – RO15. Ca urmare a acestei vizite s-au pus bazele cooperarii intre Universitatea Spiru Haret si Universitatea Reykjavik. In acest context, doamna Baicu Claudia Gabriela şi domnul Mar Wolfgang Mixa de la Universitatea Reykjavik au continuat colaborarea inceputa cu ocazia vizitei de studiu şi au elaborat un articol privind studiul comparativ al sistemelor bancare din Romania si Islanda.

Articolul, intitulat: BANKING SYSTEMS IN ROMANIA AND ICELAND: TWO DIFFERENT WORLDS BUT SIMILAR DEVELOPMENT, este publicat in Journal of Economic Development, Environment and People, vol. 6, nr. 2, 2017. Asa cum sugereaza si titlul, articolul releva faptul ca, in ciuda diferentelor dintre cele doua tari, de-a lungul timpului, sistemele bancare au avut evolutii similare. Cu toate acestea, exista si o serie de diferente intre cele doua sisteme bancare, evidentiate atat inainte, cat si dupa izbucnirea crizei.